De binnenhaven van Maasbracht

Maasbracht is een plaats en voormalige gemeente in Nederlands-Limburg. De gemeente telde op 30 juni 2008 13.613 inwoners (bron: CBS) en had een oppervlakte van 26 km², (waarvan 3,65 km² water). Op 1 januari 2007 is de gemeente Maasbracht samengevoegd met de gemeenten Heel en Thorn tot de nieuwe gemeente Maasgouw.
Maasbracht wordt ook door veel binnenvaartschippers gekozen als zogenaamde "thuishaven", of domicilie (een postadres), omdat men toch een vast adres aan wal moet hebben om schriftelijk bereikbaar te zijn. In Maasbracht ligt ook een van de grootste elektriciteitscentrales van Nederland. De Clauscentrale, genoemd naar Prins Claus, levert ruim 8% van de Nederlandse energiehoeveelheid. Maasbracht ligt aan twee snelwegen, de Rijksweg 2 en de Rijksweg 73. Maasbracht bezit een gerestaureerde maalvaardige molen, de Leonardusmolen.
Kernen van de voormalige gemeente

Het gemeentehuis bevond zich te Maasbracht.
Sluizencomplex
Het sluizencomplex Maasbracht in het Julianakanaal heeft met 11,85 meter het grootste verval van alle sluizen in Nederland.


Geboren in Maasbracht

 Vlag van Maasbracht Wapen van Maasgouw

Dit is het nieuwe wapen van de Gemeente Maasgouw. De nieuwe vlag moet nog goedgekeurd worden.

Bron: Wikipedia

 

© Copyright and designed by Efjee 2008

 

Voor meer informatie, de aanwezige links kleuren rood als u met de muis op de tekst komt en verwijzen meteen door naar Wikipedia.